Foto: Klompven Oisterwijk - Arom
Klompven Oisterwijk

OISTERWIJK – MAVEX OISTERWIJK B.V. bouwt het voormalige hotel ‘Bos en Ven’ om tot 14 luxe appartementen. AROM heeft voor dit project de ruimtelijke motivering opgesteld. Daarnaast heeft AROM de juiste onderzoeken aangeleverd. De juridische begeleiding bestond uit het succesvol verdedigen van de vergunning in bezwaar en beroep.

De eerste en tweede verdieping worden uitgebreid met een bestaande uitbouw op de begane grond aan de achterzijde. De indeling van het complex zal ook wijzigen ten behoeve van het ontwikkelen van de nieuwe appartementen.

Het pand zal ondanks haar wijzigingen haar imposante charmes behouden. Het mansardedak, uitgebouwde ingangspartij met bakstenen trappen en het balkon met bakstenen balustrades blijven daarom intact.

Het perceel waarop het voormalige hotel is gebouwd is ruim 7.600 vierkante meter groot. In de omgeving van het perceel liggen de mooiste vennen van Oisterwijk, in een rustige, lommerrijke omgeving nabij bossen en het gezellige, bourgondische hart van Oisterwijk.  Het huidige pand is gebouwd in 1919 als hotel waarnaar het in 1992 is uitgebreid. Het hotel heeft veel verschillende hoogwaardigheidsbekleders te gast gehad, zoals Koningin Emma in de jaren ’30 en het gehele kabinet Rutte III, een maand voor de sluiting van het Hotel.

AROM verwacht dat met de transformatie van het voormalige hotel naar luxe appartementen de allure van het gebouw intact blijft en de bewoners veel woongenot van deze prachtige plek zullen hebben.

Project details:
 • Klompven Oisterwijk

  Project:
 • Mavex Oisterwijk B.V.

  Opdrachtgever:
 • Adviseur ruimtelijke ordening

  Rol:
 • Vergund

  Project status: