bezwaarschrift indienen helmond

Stikstofberekening

Heeft de gemeente gevraagd om een stikstofberekening aan te leveren?

Voor het slagen van een project is een goede berekening van groot belang. Het tijdig in beeld brengen van de stikstof uitstoot in een project voorkomt vertraging bij de uitvoering.


Wij maken stikstofberekeningen­ voor projecten in heel Nederland en kennen de eisen.

  • kantoor arom in helmond

In beeld

Ook brengen wij graag in beeld hoeveel stikstof een bepaalde ontwikkeling kan uitstoten. Voor bij het aanvragen van een omgevingsvergunning voor zowel de aanleg- als gebruiksfase die mogelijk negatieve effecten hebben op de natuur.

Er dient dus voordat een omgevingsvergunning kan worden afgegeven een berekening gemaakt te worden in de AERIUS Calculator.

Lees meer
  • De AERIUS Calculator

    De AERIUS Calculator is het rekenprogramma voor gebieden in Nederland waar stikstofhoudende stoffen worden uitgestoten en de depositie van stikstof neerslaat in de buurt van het Natura 2000-gebied. In de AERIUS Calculator wordt ingevuld op basis van hoeveelheid verkeer of de hoeveelheid uren van materieel nodig is.

  • Succesvolle stikstofberekeningen

    Zo hebben wij met succes stikstofberekeningen gemaakt voor de uitbreidingen van het AFAS Stadion en Intratuin Hoorn en de realisatie van Medisch Centrum Polseweg te Huissen. Deze nieuwbouwontwikkelingen zijn inmiddels allemaal gerealiseerd.

    Verder zijn ook met succes stikstofberekeningen opgesteld voor woningbouwprojecten in Eindhoven, Helmond, sloop en nieuwbouw van scholen in Eindhoven en Venray en bedrijfspanden in Deurne, Tilburg, Spijkenisse en Den Bosch.

Heeft de gemeente gevraagd om een stikstofberekening aan te leveren?